La Masia de Lurdes

 

Mas Taxonera de les Doedes


Riera amunt, cap a ponent, a l’encreuament del Passeig Arxiprest Rigau amb el carrer de les Doedes, trobem la casa més antiga d’Arenys de Mar. Es tracta d’un mas construït el 1570, edifici exempt, amb teulada a dues aigües, amb estructura de masia catalana, envoltada d’arbres i jardins. Presenta elements arquitectònics destacables i de valor, com la porta adovellada, el finestral gòtic i detalls renaixentistes. I a l’interior, pedra i fusta, cal reparar amb una antiga pica de pedra i l’escala del vestíbul cap a la segona planta. Davant la façana i la gran escalinata que puja a la gruta, hi observem dues grans circumferències de pedra (Doedes) amb il·lustracions amb relleu que recorden les que hi havia antigament, tipus pedra de molí, i que servien en aquest cas per moldre sauló i altres terres per fer fang i peces de terracota. El mas fou restaurant el 1950 i, des de fa dècades, la planta baixa és un restaurant de cuina catalana. A fora i al costat, hi ha una gran pèrgola amb una imponent glicina, que dóna bona ombra amb comensals durant l’estiu.

El mas és l’únic edifici dins del conegut Parc de Lurdes, un considerable espai verd que representa un petit pulmó enmig de la vila, i a pocs metres d’altres, com l’horta del convent de les Clarisses o el de les Germanetes. El parc i el mas són propietat del Patronat de la Gruta de Lurdes, presidit sempre pel rector de torn i està agermanat amb el de Socors (Asil Torrent), que va fundar el benefactor Antoni Torrent. La gruta, amb una imatge de la Mare de Déu, data de finals dels del segle XIX, i va ser sufragada, amb aportacions populars, per la devota gironina, establerta a Arenys, Dolors Dillet, després d’un viatge a Lourdes d’Occitània.

Davant la masia, a la part baixa del parc, des dels anys 7o, hi ha una àrea de jocs infantils. Tot i ser privat, això confereix al parc un cert caràcter públic, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament que, a canvi del manteniment i alguna aportació, en fa un ús puntual, com ara l’arrossada popular l’1 de maig a la Plaça de la Sardana, a la part més alta, o els concerts de música a la gruta, els vespres dels dissabtes d’agost.


Vine a gaudir d' una estona especial

Entorn inigualable

Terrassa, salons interiors, privats..

La Masia actualment

Al llarg dels anys, La Masia ha sofert algunes reformes,sempre mantenint els aspectes arquetectònic i decoratius que la fan única al poble.

L' última reforma va ser l' any 2012, quan es va transformar el seu ús exclusivament a restaurant.

El seu menjador principal, situat a la planta baixa, conserva la xemeneia com a punt destacat que dona un ambient casolà i de caliu.

La Masia disposa també de 2 salons privats que es poden reservar per ocasions especials com cel.lebracions familiars,reunions de feina... i que estan situats a la planta superior.

Segurament però, el lloc més dessitjat i característic de La Masia de Lurdes és la seva pèrgola exterior,coberta de glissínies que floreixen a la primavera i que fan de La Masia l' únic restaurant d' Arenys amb un menjador completament exterior per cel.lebrar els dinars i els sopars a la fresca durant els mesos d' abril a octubre.

Tot aquest entorn tant especial no seria res sense una cuina elaborada amb molta cura i dedicació, amb productes de proximitat i naturals.

El nostre menú diari de dimarts a divendres ofereix una varietat de plats equilibrats i, fins i tot,aptes per celiacs,vegetarians o vegans.

La base de la nostra carta és la carn, que es cou a la brasa a foc viu per poder donar el punt dessitjat per cada client; i les nostres olles i cassoles s' elaboren com feien les nostres àvies,amb verdures i productes frescos i fent "xup xup" durant hores.

Us esperem amb un somriure.

Informació i Reserves
+34 937 923 158
lamasiadelurdes@gmail.com